Ons verhaal

Basisschool De Liereling is dit jaar gestart in de wijk Molensloot. Deze school heette voorheen de Prins Willem-Alexanderschool. Deze was gevestigd op de v. Haemstedestraat 28 in De Lier. In november 2024 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe gebouw aan de Kweektuin 1. We behoren tot  één van de scholen de PCPOW, Stichting Protestants Christelijk Primair en Interconfessioneel primair onderwijs regio Westland.  Onze school telt op dit moment rond de 160 leerlingen, we zijn groeiend.

We hebben binnen ons gebouw 12 leslokalen en een speellokaal voor de kleuters. We beschikken over een grote hal met 2 grote tribunes die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden, bijv. voor onze gezamenlijke vieringen of als theater, waar ouders de musical kunnen bewonderen. Onze school beschikt over een multifunctioneel schoolplein met veel speelmogelijkheden. We hebben de luxe dat we een eigen gymzaal hebben. De groepen 3 t/m 8 maken hier gebruik van.

In onze school bevindt zich ook een kinderdagverblijf: ”De Lange Keizer”. Zij hebben de beschikking over één vleugel in de school, waarin een gemengde groep van 0 – 4 jarigen gehuisvest is. Ook de naschoolse opvang wordt door hen verzorgd.

Missie

Iedereen is welkom bij ons op school. Wij werken vanuit een zichtbare en voelbare identiteit, waarin ruimte is om jezelf te zijn en te ontdekken, maar ook waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.  

 

Visie

Op de Liereling…

Leer je elke dag door:

-          elkaar te begrijpen en accepteren

-          samen te werken

-          nieuwsgierig te mogen zijn

-          mee te denken over je eigen ontwikkeling

 

En ontwikkel je:

-          jouw eigen sterke punten en talenten

-          een positieve houding t.o.v. het eigen leren

-          inzichten in je eigen leren

 

Identiteit

Identiteit wordt zichtbaar in wat de school uitstraalt naar buiten, welke keuzes er worden gemaakt in brede zin. Hieraan kan praktische invulling worden gegeven. Te denken valt aan de keuze voor methoden, de aandacht voor omgaan met elkaar en de zorg voor de wereld om ons heen.  

Met de methode ‘Trefwoord’ besteden we aandacht aan levensbeschouwelijke vorming, samenleving en burgerschap.

Iedereen ontwikkelt zijn eigen ‘levensverhaal’. Alle nieuwe ervaringen krijgen een plek in het levensverhaal van het kind. Hoe zo’n ervaring betekenis krijgt in een verhaal hangt af van de bagage die kinderen al hebben meegekregen. We leren kinderen bewust betekenis te geven door ze in aanraking te brengen met (bijbel-)verhalen, bronnen, tradities en vragen. De christelijke feesten: Kerst en Pasen, worden op de Liereling gevierd.